Известие

Collapse
No announcement yet.

Млад и неопитен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Млад и неопитен

Здравеите на всички.Аз сам млад кандидат маниак Алфист,виждам ,че тука определено има хора които разбират от Алфи (следователно от коли) и ще могат да ми помогнат с някое профисионално мнение.Аз сам шофиор едва от 1 седмица и както ви става ястно "хич ма няма".Иначе имам Алфа 33 1.7 IE която ми я остави брат които замина за Испания.Но определено доста е замарена и иска хубаво ремонтче.А иначе искам от вас савети парво какво да и огледам и за ремонт и каде да внимавам с нея.Благодаря ви предварително.А иначе да ви се похвалям днес издухах двама саученици единия с Audi 80 B4 a другия с Голф 3-ка знам а че ми е раничко за такива изпалнения ама то на тая кола можеш ли да се здаржиш да не им покажеш на кое му се вика бегачка и така благодаря за саветите предварително.
    Алфа33 1.7 IE 92г

Пич, първо добре дошъл . Само ще ти кажа някои ценни съвети, преди да са те скастрили старите пушки. Добре е да напишеш откъде си, щото като питаш за части примерно и ти кажат, че има в София а ти си от варна, няма да те стопли особено . И друго- да напишеш в подписа си модела и годината на производство на колата- пак за улеснение на тези, които ще искат да ти дадат съвет. Това е за начало. и един персонален съвет от мен- не бързай с рацерските изпълнения, по-добре натрупай малко опит и тогава. много скоро съм минал по тоя път, макар и не с Алфа. Чао засега и успех . Ще се увериш, че форумът е едно много полезно и приятно място.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Браво колега,развил си голяма скорост!! Сега сериозно,днес ме обвиниха че нищо не разбирам но все пак ще дам мнение: 1- 33 има кофти спирачки,педала става корав и спира предимно на предни в следствие на проблем с кантара. 2-Хроничен проблем са лагерите на макферсона,долния блокира и почва да пука при въртене на волана,а горния тропа по време на движение. 3-Провери маслото в скоростите, обикновено има теч. 4-Провери дали има шум в клапаните,има проблеми следствие от кофти масло.Честито и Успех, изборът ти е добър.
      Не се Заяждам-Просто изразявам Мнение!!!Alfa Romeo 145 1.4

Comment

Първоначално публикувано от Romborak
        Браво колега,развил си голяма скорост!!
        Не че се заяждам, ама къде е споменал човекът за скорост? да издухаш някого можеш и до 80 км/ч. И още, момчето не е направило избор, а колата му е оставена .[/quote]
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първо добре дошъл Честито за алфичката!
          От мен един съвет: Ако искаш по-дълго да й се радваш преди да я настъпваш изчакай да позагрее. Боксера е капризен в това отношение.
          За рацерските изпълнения няам кво да кажа, че кат се сета аз къв съм бил Но все пак колегите са прави, първо понатрупай малко опит
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Айде и от мене честитка !
            Но и аз мисля, че точно 33 1.7 някак не е за млад шофьор ... доста по-опитни шофьори (ама без стаж на Алфи) си намериха белята с тая кола, така че от мене горещ съвет - карай полека в началото, за да започнеш да я усещаш колата ... Време за гонки и други изпълнения има - само да си жив и здрав ! Може да минеш през гаража на Сашо да ти огледа колицата - там най-добре ще разбереш какво има да й се прави. Успех !
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Благодаря за тези савети до тук.А иначе то в Alfata доста сам се возил но и никога не сам се занимавал с ремонти по нея.Значи първо да ви кажа какви са ми проблемите за сега: хидравликата ми тече и брата ми остави масло там да доливам ама много лошо ми вие като дам пален оборот.Второ накладките на спирачките маи са ми се прецакали,много слабо хващат.И има и други проблеми но това са ми основните.Ае определено ми трябва да я заведа на някои които разбира.Ако някои знае тука в Ямбол,Сливен и региона накои сервиз кадето могат да ми я видят моля ви да ми кажете.А иначе за сега разполагам с 300 лв.А на баща ми хичне му се занимава. Надявам се чарковете да не са много скапи . А и за сега си карам нормално то само веднаж кадето ви споменах я изрязах като хората и то щото ме ядосаха,но после и сажаляваха сащите тези хора А и за това 80km/h ами маи бяха 180 ама есетвено това скоро няма да го повторя че наистена ми е рано а и както нямам спирачки.И тва е.. ако имате някакви забележки моляви поправяите ме.
              Алфа33 1.7 IE 92г

Comment

При пълен оборот всички вият, това няма нищо общо с теча! И за инфо няма такава Алфа 115к!
                RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                0899832271 Сашо

Comment

Еи това вече е нещо ново наистена.В документите колата е писана 115 к. сас сигурност.Ами тогава кои ще ме светне Alfata колко к.с. е ? Не че е толкова важно но да си знам аз.
                  Алфа33 1.7 IE 92г

Comment

В Сливен има кой да ти я погледне......това му е тел. номер 0887974573-Миро.
                    Обади му се да се разберете първо кога,защото е доста зает
                    Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Еи това вече е нещо ново наистена.В документите колата е писана 115 к. сас сигурност.Ами тогава кои ще ме светне Alfata колко к.с. е ? Не че е толкова важно но да си знам аз.
                      Според техническия раздел:

Alfa Romeo 33 1.7IE 8V 1990

Engine
                      Manufacturer: Alfa Romeo
                      Type: F-4
                      SOHC
                      8 valves total
                      2 valves per cylinder
                      Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
                      Compression: 9.50:1
                      Catalytic Converter: N
                      Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
                      Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm[/quote]
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от deyan_88
                        A 16 клапановата

1.7 IE 16V
                        e Max. output: 137.0 PS (136.0 bhp) (94.7 kW)@6500 rpm

за 1.7IE 8V - колегата ти е написал
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Благодаря за инфото .Сас сигурност ще потарся тоя Миро да я погледне.Да видим кво ще я правим Алфичката.
                          Алфа33 1.7 IE 92г

Comment

добре дошъл колега,попаднал си на правилното място.Един свет от мен не си прави експерименти със силен бензин/120октана и нагоре/ защото аз думнах 3 мотора с него.Е верно че излиташе но и бързо кацаше,два пъти скъсан клапан и един път криви клапани от префорсиране.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Батка здравей честита колица да знаеш мен лично много ме кефят ия 33-ки брат ми кара такава само че 1.5 и си варви доста грамотно не се притеснявай и мойта беше писана 160 коня а иначе е 150 по каталог но както и да е, ввярвам че ще имаш само хубави моменти с нея и колегите са прави внимавай посвикни и и след това и давай гас не прави мойта грешка аз минах от хонда 90 коня на хонда 150 и има яка разлика няколко пьти си изправях косата внимавай и още един пьт честито

HONDA CRX B16A1 VTEC 150 ++ HP - леко моднат

Comment

Working...
                              X